Yoga je sama po sebi najbolja od svih terapija ali ponekad nemamo snage sami riješiti svoju napetost, blokade energije i bol.

Najčešće i ne znamo pravi uzrok svojih problema niti nam to stručne osobe žele reći. Naši učitelji yoge pored jako dobrog poznavanja anatomije svi su eksperti i specijalisti u drugim područjima kao što su ayurveda, thai yoga masaža, shiatsu terapija, sportska ili relax masaža, kiropraksa, korekcija atlasa prvog kralješka, reiki, thetha healing, regresoterapija i hipnoza, biorezonantna terapija i mnoge druge psihološke terapije.

Za članove Ganesha yoga centra radimo besplatne specijalističke preglede i konsultacije.

Slobodno nas kontaktirajte.

Thai Yoga Masaza


Thai Yoga Masaza jedinstvena je vrsta rada na tijelu, koja kombinira dinamicnu i terapeutsku akupresuru, refleksologiju, istezanje, opustanje i blagu kiropraktiku. Masaza se prima sa odjecom, bez ulja. Terapeut prolazi akupresurnim tockama po meridijanima (energetskim kanalima), i time oslobađa blokade koje djeluju na psihofizicko stanje. Uz lagano razgibavanje i istezanje, poput pasivnog vjezbanja joge, tijelo bez napora postaje gipkije i opustenije, a um smireniji.  
Thai yoga Masaza preporuca se svakome, osobito kod glavobolja i migrena, boli u ledima i ramenima, kod stresa, pri oporavku nakon srcanog ili mozdanog udara, kod probavnih smetnji (narocito zatvor), teskoca s disanjem (astma, bronhitis), kao i kod emocionalnih teskoca (narocito depresija).

 

Ayurvedski tretmani


Abyangham masaža
Abyangam masaža je opuštajuća i uzemljujuća drevna ayurvedska masaža s toplim uljima kojom otpuštamo toxine na tjelesnom i mentalnom nivou, te usklađujemo prirodnu ravnotežu naših Dosha, posebno djeluje na Vata poremećaje koji uzrokuju oko 80% bolesti. Ova vrsta masaže
hrani cijelo tijelo,daje mišićima i svim ostalim tkivima potrebne hranjive sastojke, osnažuje udove, podmazuje zglobove, stimulira cirkulaciju, stimulira sve unutarnje organe, omogućava detox čitavog tijela, pokreće limfu što dodatno pridonosi detoxu, pojačava snagu, umiruje živčani sustav, omogućava bolji i dublji san, poboljšava vid, ubrzava rast kose koja postaje punija i sjajnija, njeguje i hrani kožu, bore se smanjuju i nestaju te umiruje Vatu i Pittu i stimulira Kaphu. Masaža traje sat vremena i primjenjuje se na čitavo tijelo.

Ayurvedska Marma terapija
Marma terapija je energetski ayurvedski tretman koji dodirom 107 energetskih točaka omogućava da djelujemo na energetske tokove u tijelu, otpuštamo blokade i stimuliramo protok prane. Marma Terapija ublažava duboku bol u tkivima, otpušta toxine na svim nivoima, koža postaje zdravija, uravnotežuje tjelesnu temperaturu i doshe,poboljšava imunitet. potiče lučenje neurotransmitera kao što su serotonin i melatonin, poboljšava mentalni fokus, omogućuje dublji san, omogućava dublji san, djeluje na promjenu naše percepcije i otvara našu svijest za nove mogućnost te poboljšava kreativnost i stimulira njegu, prihvaćanje i ljubav prema sebi.

Shirodara masaža
Shirodhara masaža je jedinstvena Ayurvedska terapija koja djeluje na živčani sustav, opušta, umiruje, te pročišćuje um i cijeli živčani sustav. Kod masaže se koristi toplo ulje ili neka druga tekućina koja tijekom 40-ak minuta neprestano kaplje na čelo na ajna marmu, mjesto gdje se nalazi velika koncentracija živaca. To stvara vibraciju, a isto tako prodire u tkivo, te djeluje na živčani sustav koji se duboko opušta. Njezino pozitivno djelovanje se može usporediti s djelovanjem meditacije. Shirodhara masaža otpušta simptome PTSD-a, anksioznosti, nesanice, stresa, umora, napetosti, brige, straha, glavobolje, depresije, jet-lag-a, visokog krvnog tlaka, poboljšava imunitet, fokus i koncentraciju, te revitalizira i donosi novu energiju u cijeli sustav što stvara osjećaj zadovoljstva i opuštenosti. Masaža se može primjenjivati kod svih Dosha.

Regresoterapija
Regresija je putovanje u skrivene dijelove naše podsvjesti, naše najdublje mentalne i emocionalne obrasce, duboko pohranjena sjećanja i imprinte u morfogenetičkom polju DNK
Zajedno ćemo putovati u korjenje Vaših trauma i blokada, te uz osvješćivanje istih iscijeliti i otpustiti sve ono što vam više nije potrebno.
Uz  vibracije Kristala stvorit ćemo siguran prostor u kojem  ćete osvjestiti sve ono što Vas sputava da budete u miru i harmoniji  sa samim sobom .
Regresoterapija može da traje i do 120 minuta sa pripremim razgovorom i svim objašnjenjima koja su vam potrebna da se opustite i na najbolji mogući način iscijelite svoje biće.