MORNING FLOW

Dobro jutro!

Započnite svoj dan na najljepši način. Protegnite tijelo, probudite vitalnost, smirite um, prodišite i nastavite dalje ploviti kroz dan radosno i slobodno.

Morning Flow satovi su nježni i snažni. Kroz postepeno zagrijavanje, istezanje i osnaživanje tijela, buđenjem daha i osnaživanjem centra budimo se još jednom u danu, novi. Vježbanjem sekvenci koje podižu energiju i otvaraju nas prema svijetu, koristimo dah kao glavni alat. Vježbaj ujutro i svijet je tvoj!

Dobrodošli!

ashtanga basic

Ashtanga Basic je vođeni sat yoge prikladan za srednje napredne vježbače kao i za početnike koji su spremni malo se oznojiti. Na ovom satu učitelj Vas vodi kroz sekvence Asana(položaja) stavljajući pažnju na disanje usklađeno sa pokretom i posturom. Ulazimo duboko u svjesnost položaja i daha koristeći alate Ashtanga vinyasa yoge a to tu drishti(fokus), bandhe(energetski lokoti) i ujjaji(specifično disanje).

Korištenjem ovih alata svoju svjesnost stavljamo u sadašnji trenutak, izlazimo iz okova prošlosti i pritiska budućnosti. Jednostavno učimo prisutnost koju lako prenosimo u našu svakodnevnicu.

Asane(položaji) i Vinyase(pokreti) koje vježbamo na ovom satu su jednostavni i osnovni i pripremaju nas za kompleksnije yoga prakse.

Izvježbati um i tijelo da budu snažni i biti tu i sada glavna je zadaća ovog sata. Bilo da ste početnik ili već vježbate neko vrijeme osjetiti ćete dobrobiti ovog sata koji će vas učiniti prisutnijim. Dobrodošli!

ashtanga mysore

Ashtanga Vinyasa yoga je sustav vježbanja yoge nastao početkom 20. St u Indiji u gradu Mysoreu.

Na ovom satu učitelj vas individualno podučava kako da vježbate yogu na način koji je najbolji za vas. Uglavnom prateći standardnu sekvencu ovog sustava praksa se modificira na način da je pristupačna svakome, bez obzira na psihofizičko stanje ili dob. Alati koji su neizostavni u praksi su drishti(fokus), bandhe( energentski lokoti) te ujjaji(specifično disanje). Vježbanje se odvija u grupi, a svako vježba svoj oblik sekvence i u svom ritmu. To znači da učitelj ne vodi grupu, već svakog pojedinca individualno. Iako se ovaj pristup čini zahtjevniji jer zahtjeva volju da se uči, bitno je istaknuti da ovakav pristup donosi najljepše nagrade. Vježbamo svoju yogu, potpuno smo predani sebi i svom iskustvu, a to nam daje priliku da brzo napredujemo i iscjelimo se na svim razinama. Ako se osjećaš spremno, dođi!

Dobrodošli!

hatha vinyasa

Hatha vinyasa je dinamična yoga praksa koja započinje tradicionalnim Pozdravima suncu te se nastavlja nizom asana koje uključuju istezanja, twistove, položaje ravnoteže, backbendove te inverzije, a završava dubokom relaksacijom.

Inspiracija za ovu praksu dolazi iz učenja legendarnog yogija Sri Dharma Mittre koji svoju praksu podučava sa devocijom zadnjih 40 godina.

Dobrodošli!

vinyasa flow

Vinyasa flow je dinamični stil yoge u kojoj se položaji (asane)nadovezuju jedna na drugu te se na taj način spajaju u cijelinu. Zasniva se na usklađivanju daha i pokreta. Tijelo se prirodno zagrijava i na taj način se pospješuje detoksifikacija organizma. Ako se slijedi metoda vinyase tijelo postaje snažno i zdravo. Na satu posebno usmjeravamo pažnju na dubinu našeg unurašnjeg svijeta u kojem nismo zaokupljeni vanjskim okolnostima, uranjamo u svijet osobne tišine i na taj način postižemo unutarnju intuiciju kako pravilo stajati u položajima i što uistinu osjećamo dok ih izvodimo. Praksa za pojedinca može biti iznimno blaga i duboka kao i dinamična i izazovna. Važno je osvijestiti što vama u datome trenutku odgovara i koje su potrebe vašega tijela.

početnici/ prenatal

u iyengar yoga stilu

Iyengar stil joge naglašava preciznost u poravnavanju tijela i to je individualiziran pristup vježbačima uz korištenje podržavajućih pomagala. Kako se tijelo kreće u bolje poravnanje, manje mišićnog napora je potrebno  i relaksacija se prirodno dešava te na taj način dolazi do smirenijeg i čišćeg stanja emocionalnog bivanja. Ovaj sat je pogodan za početnike, ljude sa ozljedama, za one koji pate od kroničnih stanja i za one koji pate od stresa vezanog za posao.

Tijekom trudnoće, asana i pranayama pomažu da se tijelo održi u formi, a um mirnim. Oni donose ekstenziju i ekspanziju i tako stvaraju prostor da se dijete rita, proteže i spusti u pravo vrijeme. Položaji su modificirani za svaku fazu i tromjesečje i mame su dobrodošle priključiti se ovom satu u bilo kojem stadiju trudnoće.

 

Dobrodošli!

corporate yoga

Sve više korporacija diljem svijeta uvodi yogu u svoje radne sredine. Posvuda u svijetu yoga je prepoznata kao idealna aktivnost koja doprinosi održavanju zdravlja, kako fizičkog tako i mentalno/emocionalnog. Samo neke od brojnih dobrobiti vježbanja yoge su zdravo i čvrsto tijelo te miran i stabilan um. Dugotrajno sjedenje može dovesti do nelagode u tijelu, pogotovo leđima i vratu, do rastresenosti, nadražljivosti i napetosti. Vježbanjem yoge poboljšat ćete posturu, razvit će se fokus da se zadatci obave lakše i brže, a miran um dovet će do bolje međuljudske komunikacije.

Neka vaši zaposlenici uštede svoje dragocijeno vrijeme, poboljšaju efikasnost na radnom mjestu i jednostavno budu zdraviji i sretniji.

Dolazimo kod Vas na Vaše radno mjesto.

Za sve informacije, ponude i dogovore javite nam se na email centra ili na broj telefona.