Željko Đorđević

kiropraktičar i specijalista drugih prirodnih metoda dijeli svoje znanje za sve zaiteresirane da izuče znanost kiroprakse.

Edukacije su uglavnom subotom u popodnevnim satima.

info na atlaskorekcija@gmail.com 

+385/955512123

5abfbd79086fa9357f95d26e5899b218.png

Naučite kako namjestitit iskočeni zglob, uganuće, iskakakanje diska, nađite uzrok iskrivljene posture.

Terapija se hvali sama za sebe i odmah se osete poboljšanja.

  1. Kiropraktika je znanost koja je usredotočena na odnos između strukture tijela (primarno kralježnice) i funkcije tijela (koja je koordinirana živčanim sustavom) i na njihov odnos te kako on utječe na funkciju lokomotornog sustava te na ljudsko zdravlje općenito. Svaka statička devijacija u mišićno-zglobno-koštanom sustavu predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji će, ukoliko nije korigiran, bitno pridonijeti bolnim stanjima i bržem razvoju degenerativnih promjena.

  2. Kiropraktika je zdravstvena profesija koja uključuje dijagnostičke procedure, tretmane i preventivne mjere za poremećaje u neuro-mišićno-koštanom sustavu.

  3. Kiropraktika je zdravstvena djelatnost čiji je naglasak na poticanje inherentne sposobnosti tijela za samoiscjeljenje. Kiropraktika se temelji na znanstveno utemeljenoj činjenici da je živčani sustav sustav koji kontrolira sve funkcije u ljudskome tijelu. Prema tome, svaka disfunkcija ima utjecaj na rad živčanog sustava, a korekcijom takvih poremećaja optimizira se zglobna funkcija te omogućava se pravilniji rad živčanog sustava.

  4. Radom na ljudskome tijelu potiče se njegova inherentna urođena sposobnost s ciljem optimizacije poremećenih biomehaničkih čimbenika lokomotornog sustava.

  5. Korektivne tehinke koje se koriste za ispravljanje funkcionalnih poremećaja uključuju spinalne manipulativne tehnike (koje mogu biti aktivne ili pasivne), zglobne manipulativne tehnike (koje također mogu aktivne ili pasivne), potom nemanipulativne tehnike koje se koriste za djelovanje na meko tkivo i, naposljetku, tehnike koje koriste instrumente za korekciju nastalih disfunkcija. Doktor kiropraktike navedene korektivne tehnike izvodi rukama bez uporabe lijekova i operativnih zahvata.

  6. Kiropraktika je filozofija prirodnog.